Preskoči na glavno vsebino

Hard night


Vreme ne laže. Nazadnje me je tako zeblo davnega leta 1990 v Bitoli. Ponoči sem dve uri stal na požarni straži pri -29 stopinj C. Če bi takrat hotel kdo vstopiti v vojašnico mimo mene, bi me samo odrinil, pa bi jaz padel po tleh. Nase sem takrat navlekel vse, kar se je dalo. Namazan z mastjo proti zmrzovanju sem smrdel kot mrtva riba. Še danes me strese, ko se spomnim tiste noči. Nekaj sotrpinov iz služenja vojaškega roka v Bitoli sem zadnje leto našel na Facebooku. Res neverjetno, kam vse je »odneslo« fante takratne generacije JLA. Od Las Vegasa, Geneve, Avstralije, Osla, Istanbula pa vse do Južne Afrike. Približno se spomnim, kaj so fantje takrat sanjali. Z mano vred seveda. Nihče takrat v sanjah ni pričakoval, da bo Jugoslavija razpadla in da se bodo razblinile vse sanje povezane s skupno državo. Zanimivo, da prav nihče iz moje generacije ni sodeloval v vojnah 1991-1995 (1999) na tleh bivše Juge. Razen mene! Vsem sicer ne verjamem, da so prespali ta štiri krvava leta, sem pa vesel, da so še vsi živi. Generalu Marijanu Kranjcu sem se hotel maščevati in sem zbral izjave in fotografije moje generacije iz Bitole. Pred leti je general v zvezi z mano in blogom grdo lagal. Ko sem mu hotel poslati kaj sem zbral in s čim ga bom ponižal in predstavil kot lažnivca, pa slaba novica. General ni več med živimi.

Kam so me odnesli spomini zaradi mraza? Za obujanje tovrstnih spominov si bom še vzel čas, ampak to ne bo danes. Ponoči sem se ukvarjal z NBA 2K ligo. Letos bo premierna sezona. Aktualnih lig je sicer kar nekaj, ta pa bo krona vsega. Igrati 2K ligo za eno izmed NBA ekip, to so moje sanje. Zaenkrat sem na dobri poti. Z uspehom pride tudi bogata finančna nagrada. In to je moj cilj. Zadnjega pol leta sem »uničil« štiri brezžične dualschok4 krmilnike (LoL) in preštudiral vse možne nastavitve in poteze. #hardwork

Danes ponoči s(m)o po vsem svetu igralci nestrpno pričakovali mail, ki ti je sporočil, da si izbran med 250 najboljših igralcev na svetu in boš uvrščen na NBA draft, ki bo meseca Aprila. O tem, ko bo čas. Ponoči me je presenetilo nekaj drugega. Name se je obrnila tista američanka, ki so jo domoljubci privlekli v Ljubljano zaradi Novića. Do dvorane sicer ni prišla, ker so se vanjo prej nabili najbolj usekani verniki sekte SDS. Je pa zato na dolgo in široko grozila in ropotala v kamero televizije sektašev s posebnimi potrebami. Neka »borka« za človekove pravice naj bi bila. Najbrž borka tipa »BF«! Nočem imeti opravka s tako osebo, kot je omenjena Klingova. Niti v sanjah, čeprav gre najbrž zaradi obsodb zaradi bloga in pisanja.  

Pri zadevi, ki jo ne želim več pogrevati, me zelo moti »zloraba« novinarskega poklica. Večino desnih novinarjev je »očaral« Janša. »Očaral« do te mere, da so postali njegovi verniki. Od tu naprej so njihovi prispevki sramota novinarskemu cehu. V zadevi, ki jo poznate, pa je nekaj novinarjev postalo prav to. Verniki zgodbe BF.



Leto 1997. Zgodbo sem takrat z imeni povedal fantu, ki me je pripeljal k znani desni odvetnici Luciji Š. Tam sva bila, ker je nekoga ugrabil in po mestu prevažal v prtljažniku zaradi dolga. Jaz pa sem hotel nasvet, kaj naj naredim, ker sem bil tisto noč tam v Mostah. Hriberniku nisem hotel povedati, ker je zastopal večino vpletenih z Njavrom na čelu. Pri Luciji pa tudi nisem imel občutka, da ji lahko zaupam. In sem bil tiho. Pisalo se je leto 1997, da ne bo napačnih pojmovanj. Temu fantu sem povedal imena. Njegovega imena od mene ne boste izvedeli. Lucija je bila njegova odvetnica, če bo kriminaliste spet zanimala puška in podvigi iz leta 97. Ko sva se kasneje sprla, je imena in zgodbo zlorabil.

Kogar spomin še ni zapustil, se bo spomnil poročanja POP TV in nacionalke. Bilo je proti koncu leta 1997. Specialna enota policije je aretirala mene, Oražma, Praznika, Cvajdika, Pojeta in ostale. Pojeta so spektakularno aretirali sredi Ribnice. Drago Kos je za POP TV povedal, da Marko Poje že ve, zakaj je končal v lisicah na pokrovu avtomobila. Verjeli ali ne, takrat je bila v enem jutru aretirana vsa ekipa, ki je bila usodne noči za Blaža F.  v Mostah.

Fant, ki sem ga prej omenil, je izvedel eno neposrečeno akcijo za katero je najel »Šumare«. Ne bom spet razlagal, kdo so »Šumari«, kdor ve, ta ve. Potomci prvotnih »Šumarov« so ubili Zorico Škrbić. V Murski Soboti so nekoga vrgli iz drugega nadstropja. Šlo je za izterjavo. Fanta so ujeli, za sostorilce si je izmislil imena, ki sem mu jih povedal v zvezi z BF takrat. Policija mu je verjela in nas vse skupaj aretirala. V MS so nas kasneje po prepoznavi izpustili. Panika je bila popolna. Vsi smo verjeli, da smo aretirani zaradi tiste noči v Mostah.

Puško, ki sem jo tolikokrat omenil, je ta fant prodal »Šumarom«. S to puško je bil ubit tudi kamnosek Luskovec. Preden jo je odnesel, je imela zanimivo zgodovino in še danes so žive priče, ki so jo hranile za Njavra, kasneje zame in še kasneje za tega fanta. Policija pa je vseskozi trdila, da je zasegla vseh 13 pušk. Do lani, ko je aktualni v.d.  Velički za A kanal povedal, da še vedno iščejo puško!?

Leta 1997 se je zgodilo še nekaj stvari, ki so bile potem registrirane s strani kriminalistične policije ali medijev, pa jih nihče ne poveže v celoto. Upal sem, da bo to storila BF. Pa nič. Za vse namige in nasvete je gluha. Okupirana s samopodobo in svojo zgodbo, ki mora trajati. Jaz proti svojim bivšim sodelavcem ne bom nikoli pričal. Ne morem pa zagovarjati umora. Zato sem dal BF kup namigov, kje bo našla dokaze. Ona pa nič? Podporniki, zgodbe je konec. Primite se za denarnice.

Aktualno v državi! Pred vrati je zakon, ki bo legaliziral trenutno stanje. Privatne združbe se bodo lahko po novem oborožile. Kaj to pomeni, vam je najbrž jasno. Člani skupin in društev, ki podpirajo varno državo, bodo lahko imeli orožje. Zakon je spesnjen, da bodo legalizirali oboroženo krilo stranke SDS, ki deluje v okviru društva VSO in društva Moris. Na območju Kočevske Reke ima stranka SDS pod orožjem ta trenutek približno 180 vernikov tipa Boštjan Voje. Ko bo zakon sprejet, bo Janša svojo vojsko postavil na ogled pred stavbo na Trstenjakovi. Če bo zakon sprejet, bo naslednje volitve Janša dobil z orožjem. Mokre sanje iz leta 1994 bodo postale resnična mora.

Šurc, Brajer, vidva sta novinarja. Nikoli si ne bi mislil, da bosta vernika neke zgodbe. Kje je druga stran te zgodbe? Tiste, ki jo BF skriva!

Lep dan. end
SI56 0310 0100 1155 142      hvala!



Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je