Preskoči na glavno vsebino

Vreme? Megleno do šahovnice!

naša budala Borut

Od poletja je zaenkrat bolj malo, zato pa je nepotrebna vročina udarila drugje! Slavni, za nekatere »fantastični«, za nategnjene »elastični«, četrtek 29.06.2017 ni prinesel nič dobrega. Na arbitražo v Haagu mislim. Najbrž je bila edina dobra stvar minulega četrtka Svetlanin koncert; Nosil bom rdečo zvezdo. Sodba evro suhoparnih sodnikov pa je točno takšna, kakršne smo se bali. Nejasna in nečloveška meja, ki je zaradi izhoda oz. stika z odprtim morjem Slovenije, izrazito v korist Hrvaške na kopnem. Dejstvo je, da »stika« z odprtim morjem nimamo, kar je svojevrstna bedarija. Potemtakem imamo Piransko slano jezero? Kdor ima morje ima tudi stik z odprtim morjem, razen, če imaš za sosedo Hrvaško. Potem evro birokrati izumljajo svojevrstne kretenizme, da bi ugodili užaljenim ustašem in potolažili male Slovence.

Ne vem ali Cerar mora igrati navdušenje nad arbitražno sodbo zaradi gospodarjev v Berlinu ali je res navdušen? Za Pahorja vemo, da je narcisoidni bebec, katerega besede so prazne kot denarnice večine državljank in državljanov. Kaj pa ostali? Erjavec je zinil, da bi ponovil besede Pahorja?? Namesto meje smo dobili krizno žarišče, ki je stvar političnega prestiža in napenjanja mišic! Naši pa vemo, kje kotirajo na evropskem in svetovnem političnem parketu. Da mišic ne omenjam. Hrvati nas okupirajo v 24 urah. Mi pa v Natu in invalidno vojsko s konstantno oceno negativno 1. Mornarice nimamo omembe vredno, edino policija na kopnem je »sila«, ki skrbi Hrvate. Rupel je kvasil njemu lastne neumnosti, ampak to je Dimitrij. Dimitrij ali Dimitrij z rumenim šalom, to sta dve zgodbi. Samo Dimitrij je nekoč lepo opisal Janeza. Kaj podobnega Dimitrij z rumenim šalom nikoli ne bi izjavil.

komu je Sekolec prodal posnetke?


Hrvati so leta 2015 »izstopili« iz Arbitraže. Potem, ko sta srbski in dve uri kasneje še hrvaški spletni portal objavila »sporne« posnetke pogovorov med Sekolcem in Drenikovo. Hrvaška politika je hipoma reagirala in za seboj očitno požgala vse mostove. Nejasno pa ostaja, kako so posnetki sploh prišli v roke Srbom in Hrvatom. Niso bili hrvaški obveščevalci, ker so za tovrstni podvig prezeleni. Lahko bi bili Američani ali Nemci. Lahko, pa niso bili. Zgodba je bolj preprosta in povezana s pohlepom. Jernej Sekolec je sam snemal pogovore s Simono Drenik in posnetke za primeren »honorar« ponudil balkanskim bratom. Da je bilo res tako, so se dokopali preiskovalci dveh timov. Ker nikomur ni bilo še do večje blamaže, so raje sprejeli ponujen odstop. Sploh, ker je bilo očitno, da so Hrvati vedeli kaj bo objavljeno in kdaj. Za spuščanje megle so zgodbo najprej prodali srbskemu Kurirju v Cro. verziji.

Iz Mladike pravi glas, da so bile vse moči in diplomatske poteze usmerjene na morje. Stik za vsako ceno. Zdaj je od stika megla, na kopnem pa tragedija za Joška Jorasa in sovaščane. Dan je bil pa še kar fantastičen.

Fantastičen je bil na drug način. Koncert na Kongrescu in številčen obisk je prebudil pozabljena čustva in nagnal strah v kosti domobrancem. Dvajset Janševih bebcev z Vilijem Kovačičem na čelu se je usralo, ko so zagledali morje ljudi in zvezd na trgu. Policijski kordon jim je dal pogum, da so odskakljali in odpiskali svoje. Potem je njih sramoto vzela tema.

Sprašujem se! Kdaj se bo Slovencem vreme razjasnilo? klapEND


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Posvojenec iz Albanije - Ivan Janez Janša

Ivani Jansha SDS   Albanec Janez Janša 17. septembra 1958 je bil v vasi Fushë Kosovë (Kosovo Polje) v bližini Prištine rojen Ivani Jansha, sin Kosovarja Fatmirja Janshe in Makedonsko-Albanske matere Zamire Beqiraj. Ko je bil Ivani še otrok, sta ga biološka starša dala v posvojitev domobranskima rejnikoma iz Grosupljega. Ob prihodu v Slovenijo je bil krščen in pri krstu dobil ime Janez. Albanski priimek in ime Ivani Jansha so poslovenili, tako da je bil od tedaj znan kot Ivan Janez Janša. Janša se je celotno življenje zavedal svojih albanskih korenin, a jih je pred javnostjo uspešno skrival, dokler niso raziskovalni novinarji izbrskali zgodbo o njegovem pravem poreklu. Kot otrok je bil v okupiranem Kosovu velikokrat deležen zaničevanja Srbskih oblasti, kar ga je tako travmatiziralo, da ima še danes patološki odpor proti Srbom in vsem priimkom na IĆ... nazadnje proti migrantom. Ko je bil še mladinec, so sovaščani v Grosupljem večkrat podvomili o njegovem poreklu, saj obrazna

Blog Mikstone in tat Mazzo Van Klein

Najbrž ste opazili, da bloga mikstone.si ni več. Pričakoval sem to potezo, ker sem Matjaža Kleina zaradi kraje naročnin., kraje domene, izsiljevanja in goljufije prijavil policiji. Nisem hotel tega javno reševati, zato sem najavil novo spletno stran, a zdaj je kar je. Zadnji mesec mi je blokiral dostop do naročnikov, ker mi je kradel denar.   Karkoli se zdaj dogaja ali se bo dogajalo na mikstone,si, ni več moje delo, ker mi je Matjaž Klein ukradel domeno in blokiral dostop. Danes sem zapisal, da se s spletno stranjo ukvarjajo kriminalisti. No, to je to.  Nova spletna stran bo v tem tednu na mikstone.com  Tole je objavil, tat iz Polja :) MIKSTONE   V izogib še večji finančni škodi, neporavnanih vseh dogovorjenih finančnih obveznostih ter zaradi skrajno nemoralnega odnosa s strani pisca vsebin tega bloga, blog ne bo več dosegljiv.   Hvala za razumevanje, Mazzo Še večji škodi? Kakšne finančne obveznosti naj bi jaz imel do tega fuk fehtarja in kvazi fotografa? 1/3 naročnin vsak mesec si je